Tutorial pentru editare sunet - Premiere PRO Tutorial Incepatori Romana

Lectia 3

 

Bine ai venit la lectia 3 din cursul pentru editare in Adobe Premiere PRO, dedicata editarii sunetului.

 

In aceasta lectie inveti despre:

Sincronizarea sunetului inregistrat cu doua surse diferite

Amplificarea sunetului

Curatarea noise-ului

Adaugarea melodiilor pentru videoclip

 

Pentru vlogurile si materialele video in care o persoana vorbeste, sunetul este cel mai important. Sunt intrebat des ce este mai important: sunetul sau imaginea? Mereu spun ca sunetul.

Daca ne uitam la un clip si auzim perfect, dar imaginea este putin mai slaba, intelegem mesajul. Daca ne uitam la un clip cu o imagine foarte buna, dar sunetul este deranjant, sunt sanse mari sa parasim acel videoclip.

In acest tutorial pentru editare sunet o sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a obtine un sunet calitativ pentru materialele tale video de promovare.

Nu uita ca, inainte de editare, este nevoie ca sunetul sa fie mereu inregistrat corect. Inregistrarea corecta este obligatorie. Pentru un sunet inregistrat cat mai bine, recomand folosirea unui microfon extern pentru camerele de filmat.

Recomand, de asemenea, ca pentru editarea sunetului sa fie folosita o pereche de casti cat mai performanta sau monitoare profesionale pentru studio.

In cazul in care nu exista monitoare profesionale sau casti, recomand editare prin comparatie cu alte materiale care au sunet foarte bun.

Dupa ce termini lectia 3, mergem mai departe cu noi informatii utile in lectia 4.

 

Urmeaza lectia 4  - Tranzitii, Export si Slow Motion - Premiere PRO Tutorial Incepatori Romana